söndag 25 december 2011

Hjälp oss bli av med vargen - Aftonbladet!

Hjälp oss bli av med vargen


"Vi som bor i en levande landsbygd i eller nära ett vargrevir vet vad som gäller. Hundar har dödats, småviltsjakten med hund har upphört, får har dödats och älgstammen har minskat drastiskt. Rädslan för vargen, oavsett om den är befogad eller ej, hämmar vardagslivet och begränsar friheten för många människor. 
Landsbygden blir mindre attraktiv att bo och verka i. Närproducerade livsmedel blir dyrare då verksamhet blir mera kostsam om man skall minimera riskerna för vargangrepp. Det öppna landskapet krymper, naturens mångfald minskar och den traditionella landsbygdskulturen hotas.
Var finns då de positiva konsekvenserna av vargar på landsbygden? Jag hittar inga, men de måste ju finnas. Varför skulle vi annars införa vargar i Sverige och betala hundratals miljoner av skattemedel varje år? 
Ekvationen går inte ihop.Är det kanske så att vargkejsarens nya naturromantiska kläder förför storstadsväljarna så att politikerna inte vågar se det vi ser? Kan ingen treåring från storstaden stiga fram och tala om för politikerna att vargkejsaren faktiskt är helt naken. " - Av pixat från länken ovan! Emelita♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar