söndag 25 november 2012

Inte som planerat!

Ojoj, vart ska jag börja?! Denna helgen blev inte som jag tänkt mig. Fredagen började med att tjejkompisens mamma fyllde 60år och de skulle få så mycket natt gäster så tjejkompisen fick bo hos mig i helgen!
Jag hade räknat med en lugn helg, men den blev inte så jätte lugn. Jag gick upp tidigt på lördagen för att jaga rådjur, och kvällen innan blev halvt sen. Och vilken jakt det blev, det gick runt runt i minst 2 timmar i en skogs dunge. Vi kom inte år rådjuret, men det behövs ju inte alltid skjutas! :) Bara höra hunden är guld värt!
Lördags kvällen spenderades hemma med Jennie, med middag, film och tv tittande.
Och idag var det planerat att jaga rådjur vilket jag behövde för att rensa tankar osv, vi började jaga råjur medans Andreas skulle träna Zorro på älg. Vi hörde två skott, men Andreas hade inte skjutit. Grannjaktlaget hade skjutit på två djur näst intill samtidigt. Det blev eftersök på båda.
Kalven såg Andreas och lyckades att avliva den, och jag och resten som var med mig hoppade högt, då vi inte var med på att det skulle smälla vid oss 100meter ifrån.. Som han sa: "Jag ska bara kolla om jag kan se var kalven gick in i skogen." När han klev in i skogen låg kalven där, 100meter från oss. Det var vi helt oförberedda på. Men allt gick bra.
Det andra djuret gjorde vi också ett eftersök på, men det stanna knappt något. Tuva fick springa hur många mil som helst! Hon sprang över hela marken fram och tillbaka, upp och ner, öster, väste, norr och söder - ja ni fattar! Efter det och efter att spårat älgen och sett den gjorde vi bedömningen att den inte var skadad. Och dessutom började det mörkna, jag kom från skogen tjugo över tre.
Jag var då tvungen att åka för jag skulle bort vid fyra. Men strax efter att jag åkt kopplade de Tuva. :) Efter att kanon jobb från hennes sida och alla andra inblandade!
Så nu sitter jag här i soffan halvt död, inte van vid att vara så många timmar i skogen och sedan göra grejer på kvällen!
Tuva med kalven.
(Jag älskar instagram)

På pass
(Jag älskar instagram)

// ♥Emelita♥

1 kommentar:

  1. Alltid kul att komma ut, vi har ju unghundarna som skall jagas in. Sedan måste Ayla få gå, Tyra är ju skada efter NOrgeprovet....Du får läsa på bloggen.
    Hoppas det inte blir snö och för kallt nu framöver för vi behöver all tid vi kan i skogen

    SvaraRadera