tisdag 22 november 2011

Hur värderar de?? :/

 Påkörd varg i Vansbro eftersöks- länk

"2011-11-18

VANSBRO (JJ) En varg blev sent i går påkörd vid Tretjärn i Vansbro, rapporterar Dalarnas Tidningar. Vargen försvann från platsen haltandes enligt föraren.
Vargen eftersöks nu av eftersöksjägare som ska fastställa hur illa skadad vargen blev vid kollisionen. Om vargen är illa skadad kommer den att avlivas. "

Är det bara jag som reagerar på hur de resonerar? Hade det varit en älg eller ett rådjur hade det gjorts ett eftersök för att sedan avliva djuret, oavsett hur skadat det är för att man utgår från att de inte klarar sig kan ju vara skador som inte syns och som djuret avlider av senare - i plågor... Enda gången jag/vi inte avlivat något djur på eftersök är om vi inte kommit ikapp/sett eller hittat djuret, även om vi spårat i flera timmar.. För hade en älg eller ett rådjur haltat från platsen nog hade man gjort allt för att avliva det och göra slut på djurets lidande, men inte för en varg inte..
Vad är det som avgör att dessa ska lida? Varför ska inte en varg avlivas direkt som ett annat viltdjur vid viltolyckor? Och hur mycket kostar inte de eftersöket som nu görs då?
Och hur mycket lär inte vargen få lida fören de avgjort om den klarar sig eller inte?
Ska de följa den i flera dagar också? För att vara säkra på att den inte har några inre skador med?


Jaja, hur tänker de?? Några förslag? :oEmelita♥

4 kommentarer:

 1. Skall inte vara någon skillnad Man gör ju eftersök på allt trafikskadat vilt som rapporeras och avlivar om det är skadat.

  SvaraRadera
 2. Ja, tycker det med, och denna var var ju uppenbarligen skadad.. Jag menar vi tänker ju inte "rådjuret haltar lite, men vi gör eftersök på det och ser om det är tillräckligt friskt för att klara sig... "

  SvaraRadera
 3. Om nu Vargen e skadad å klarar sig med livet i behåll men får en defekt så e risken stor att den kommer att ta lätta byten dvs tamdjur samt hundar,
  alltså mer problem.
  Robban

  SvaraRadera
 4. Det har du rätt i, undra om de tänkt så långt! :/

  SvaraRadera