torsdag 12 januari 2012

Ja, vart är saker och ting på väg??!

Sköt mot varg - polisanmäldes (Svensk jakt)- "Några fler skyddsjakter på varg blir det inte för honom.  – Absolut inte. Här ställer man upp med pengar till bensin, semesterdagar och slit och jagar ett oönskat vilt åt länsstyrelsen. Tacken jag fick var att de polis­anmälde mig. Jag kommer aldrig mer skyddsjaga varg, det är ett som är säkert." Tänk att det ska behöva vara så här, när man är snäll och ställer upp åt dem. Det enda riktiga är att inte hjälpa dem alls med vargen utan att de får sköta allt själva.. Det samma gäller med eftersök, då flera jaktvårdskretsar, slutat göra eftersök åt polisen vid trafikskadat vilt. Efter detta utspelande från Länstyrelsens rovdjurshandläggare, så borde inga hjälpa till att jaga varg, vare sig på skyddsjakt eller inte.. Men eftersom jag bara kan ana vilka skador det skulle orska så tror jag att en del går ut och jagar vargen när jakt eller skyddsjakt tillåts.
Men även om man som jägare vet om att det troligen blir djur lidande vid en viltolycka så förstår jag dem fullt ut, förman vill inte offra sin bäste vän, familjemedlem och arbetskamrat, enbart för att leta reda på ett skadat djur.. Även om man får ersättning så känns det väldigt ynkligt!

När Ester blev tagen av varg fick farmor & farfar 20 000kr av Länstyrelsen (om jag inte minns fel), och man kan inte sätta ett pris på en älskad hund som man han som familjehund, och som man sakta men säkert har sett framstegen i skogen med.. Allt från den första sök turen till de första skallen, till första korta drevet, till första normala drevet, till första tappet som hunden löst ut. Det finns så mycket glädje med hunden i skogen, och så mycket jobb och så många timmar man lägger ner på dem!
Hade farmor & farfar fått tagit valpar på Ester hade de tjänat 150 000kr, och då är 20 000kr ett spott i havet jämfört med det. Men allt går inte att räkna i pengar, tänk bara på hur mycket glädje och hur mycket jakt som vi aldrig mer får uppleva med Ester. Och det är sådant man aldrig kan sätta ett penning värde på!

Pysslas Elsa & Pysslas Ester.Emelita♥

1 kommentar:

  1. Pengar kan aldrig ersätta våra familjemedlemmar på 4 ben....det är sorgligt att hon är borta på det viset...

    SvaraRadera