lördag 20 oktober 2012

Oväntat!

Igår var jag ute och gjorde ett jobb i Moholm och när jag åkte tillbaka åkte jag vägen förbi mamma och pappa hem, hade tänk stanna till och fråga om jag kunde äta lunch där. Men riktigt så blev det inte.
Jag vet inte varför, men jag reagerade på att några skator flög fram och tillbaka och gjorde "attacker" emot något vid vägen. Jag slänger en blick däråt och ser då en räv sitta ca 5meter från vägen! Jag bromsade in men fick åka bort och vända. Räven satt kvar och gjorde som katten brukar göra, "traja" samtidigt som den lätt gungade fram och tillbaka. Den såg väldigt groggy ut.
Jag ringde farfar direkt, hade tur att han var hemma och han tog med sig bössan och kom direkt. Jag satt och väntade på honom i ca 7 minuter. Kan tala om att det var de längsta 7minuter jag suttit och väntat på någon. Jag satt hela tiden och höll koll på den. Såg då hur den "chippade" efter luft, haden hade väldigt svårt och andas, den hade också trampat upp en ring runt sig. eftersom den försökt ta sig där ifrån utan resultat! Den hängde hela tiden med huvudet och när den försökte gå något steg stört dök den ner i leran med huvudet först.
När farfar väl kom så avlivade jag den och när vi gick fram till den så såg jag att den måste blivit på körd!

Jag hatar, verkligen HATAR människor som kör på djur och inget säger eller ens ringer till polisen. Denna räv kunde inte gå, hängde med huvudet och hade svårt att andas, ÄR DET ETT VÄRDIGT SÄTT FÖR ETT DJUR ATT DÖ SÅ?!?! och jag bedömde att den kan ha suttit där sedan kvällen innan, och klockan var nästan halv 11 när jag hittade den. Det är inte så jävla svårt att ta upp mobilen och ringa till polisen!
Hade jag inte åkte den vägen jag åkt så hade den fått en väldigt plågsam död!

Vissa kan inte förstå hur jag kan jaga, men hade jag inte jagat hade jag inte kunnat avsluta lidandet för den! Tänk på det nästa gång, för jag tvivlar på att polisen skickat ut en bil för att avliva den och sedan ta den från platsen!

Jag undrar varför räv och grävling inte ingår i den lista i
 jaktförordningen meds djur som ska anmälas när man kört på dem!
"Skyldig att göra en polisanmälan
Enligt jaktförordningen är den som kört på vissa djur skyldig att göra en polisanmälan och att märka ut platsen där olyckan skett. Skyldigheten gäller älg, rådjur, hjort, vildsvin, björn, varg, järv, lo, utter, örn och mufflonfår."// ♥Emelita♥

1 kommentar:

  1. Bra jobbat!! Händer tyvärr alltför mycket sådant på alla viltslag vi har. Förra året hittade man en stor älgtjur vid 23an med massa taggar som släpat sig upp från vägen. Påkörd av en lastbil, hela bakdelen var sönder. Gick på frambenen.....mycket tragiskt...se bara svensk jakt sista nrt...mådde illa..
    Hur går det med jakten?

    SvaraRadera