torsdag 28 februari 2013

Räddaren i nöden?

För nio år sedan föddes Pysslas Digelo, och han köptes av en person som vi fick väldigt bra kontakt med, så bra att han ett par år senare även köpte en hund till av oss! Han kom och jagade med oss, hjälpte oss med pejlen så fort farfar lyckats pilla så mycket på den så jag inte visste hur jag skulle kunna återställa det. Vi har haft kontakt med han hela tiden ända sedan första valpen. :)
Och nu har han som köpte hundarna blivit så pass sjuk att han inte kan ta hand om dem något mer... Och nu hade han dessutom tre hundar. Han hade fixat hem åt dem alla, men sen för lilla Pysslas Digelo (Alfred) så blev det inte som planerat. Han var beredd och inställd på att avliva Alfred.
Men när han nämnde detta för oss så kunde jag bara inte låta en sådan kanon hund bara avlivas, han har ju flera år kvar!!! Så jag och ägaren bestämde oss för att ge det en chans, då min andra hund Elsa inte trivs i lägenhet utan hellre är hemma hos mamma och pappa  så bodde jag ju själv.
Så nu i skrivande stund ligger Alfred och sover bredvid mig i sängen! :) Och allt fungerar bara för perfekt! Han är helt underbar, och farmor och farfar har hans ena kullsyster och kullbror, och likheterna mellan dem är slående! :) Alla mina tvivel på att detta inte skulle fungera är som bortblåsta. Han kommer få det rikigt bra hemma hos mig! :)


♥ Emelita ♥

6 kommentarer:

 1. Va bra gjort av dig! Tyra är säkert dräktig...mer kelen än vanligt o vill bara ha mat...redan efter en vecka :-)
  Har många intresserade vilket är kul då jag är ny som uppfödare o har inte annonserat ens

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag försöker i alla fall. Han har temprament denna lille krabbat, men är man bara hård ska det nog fungera! :)
   Vad roligt att många visar intresse så fort! :) Det är en lättnad det! Och ännu roligare när man är ny uppfödare! :)

   Radera
 2. Hej jägarflickan!
  Det är vi som tagit hand om Anton och Albin! De kom hem till oss idag och verkar trivas riktigt bra med oss och våra 2 barn :-)
  Roligt att se att Alfred fått det bra också!
  / Fredrik

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Fredrik!
   Vad roligt att de trivs bra! Om du har facebook får du jätte gärna lägga till mig! För det vore roligt att kunna höras och se hur det går för de andra två! :)

   Radera
 3. Hej Emelita

  Jag är dotter till den person du fått Alfred ifrån. Jag blir så glad och rörd över hur fint du skriver om Alfred. Med din inställning kommer det att gå jättebra! Jag är så väldigt lättad över att det löst sig så bra med Pappas hundar, nu får de fortsätta med det som de älskar mest av allt nämligen springa runt i skogen efter räv o rådjur.

  / Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, Eva! :)
   Ja, jag gör allt för att han ska få det så bra som möjligt. :) Jag tror verkligen att detta kommer fungera jättebra!

   Radera