fredag 31 augusti 2012

Har jaktmotståndet påverkat din jakt?

Svenska Jakt ställde en ganska bra fråga på sin Facebook sida härom dagen, "Har jaktmotståndet påverkat din jakt?"

Det finns ju fler talet artiklar osv där det skrivs om att jakttorn gjörs sönder och foderautomater förstörs osv.. Men peppar, peppar ta i trä så har vi klarat oss väldigt bra faktiskt. Några torn på grannjakt marken har förstörts, men ett av tornen var inget jaktmotstånd utan det var några ungdomar som hade alldeles för tråkigt en kväll.. Och sedan har de fått ett torn bort släpat med bil, sedan någon privat person lagt äpplen 20meter från det tornet, och någon tyckte uppenbarligen att "vi" jägare inte skulle mata in djuren till tornet. Vilket vi inte skulle för det var ingen i något av jaktlagen som lagt äpplena där. Så det tornet blev ju helt paj..

Men, men vi har väl hört några klaga på oss, sagt att det är vårat fel att deras hundar springer bort första veckan i augusti för att den är skott rädd och de var ute och gick med den lös i skogen.. Men hundar får ej vara lösa den tiden på året..
Men annars så tror jag vi har ganska förstående människor runt ikring här. Och uppe på våra marker rör det sig ganska mycket folk då det är mycket skogsvägar och motionsspår, och vi hälsar, laddar ur vapen och pratar en liten stund med dem innan de promenerar vidare, och den vanliga  frågan är: " Är det farligt att fortsätta gå här? Kommer ni att skjuta?" osv, men vi försäkrar dem om att vi inte kommer skjuta emot dem eller efter dem och att det är ofarligt att fortsätta skogspromenaden.
Vi tycker att alla ska få njuta av skogen på hösten, både jägare och icke jägare. Och vi försöker visa alla människor i skogen respekt, och det fungerar uppenbarligen då vi har väldigt lite förstörelse.// ♥Emelita♥

1 kommentar:

  1. Nej jag har inte tänkt så. Här i Småland är det nog respekt åt båda hållen.
    Jag tänker mer på att man skjuter för mycket än vi har. Rådjur har vi knappt, varför skjuta dem? Vänta tills stammen är som den en gång var. Älgtilldelningen är densamma även om man ser en minskning. Skogsbolagen o markägare vill ha bort älgen. Hur man skjuter av...vi skall skjuta 60% hon och 40 handjur. Vi har skjutit mycket hondjur förra året o de 4 kalvarna vi hade var 3 hondjur. Vor kul att se lite älg i framtiden.
    Här hemma såg man alltid älg då och då på fälten men nu är det nästan aldrig.

    SvaraRadera